piyaz.gen.tr
piyaz

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Antalya Piyazı

Antalya piyazı, Antalya yöresine ait olan Antalya piyazı soğuk tüketilen bir meze çeşididir. Meze olarak limonlu ve soslu seviyorsanız bu Antalya piyazı tam size göre. Lokantalarda özel restoranlarda balıkların yanında et ve köftenin yanında çok iyi gitmektedir. Servis esnasında közlenmiş biber ve közlenmiş soğan ile servis edebilirsiniz. Pide ile çok daha iyi olacaktır. Antalya piyazının aslı tahinli olur. Eğer tahin size ağır geliyorsa  ve alışık olmadığınız bir tad ise tahin eklemeden de yapılabilir.Sizde evinizde Antalya piyazı nı kolaylıkla yapabilirsiniz. Yapılışı kolay olduğu gibi malzemeleri de kolaylıkla bulunabilir. Antalya piyazı yaparken dikkat etmeniz gereken, fasulyeyi akşamdan ıslanmaktır. Antalya piyazı yaparken kullanılan taratoru bir gece önceden hazırlayıp buzdolabında bırakmanız gerekir. Şimdi profesyonel bir Antalya piyazı yapılışına geçebiliriz. 

Antalya piyazı için gerekli malzemeler, 
  • 1 Su bardağı kuru fasulye, 
  • 1 çay bardağı tahin,
  • 5 diş sarımsak, 
  • 2 yemek kaşığı sirke, 
  • 1 haşlanmış yumurta, 
  • 6 dal maydanoz, 
  • 2 adet sivri biber, 
  • 2 adet kuru soğan, 
  • 2 adet domates, 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı, 
  • 1 adet limon, 
  • Pulbiber, 
  • Tuz.
    Antalya Piyazı

     
Antalya piyazı yapılışı, Öncelikle bir gece önceden kuru fasulyeli ıslatın. Eğer kuru fasulyeyi soğuk su ile ıslatırsanız, soğuk su ile haşlayın. Eğer ılık su ile ıslatırsanız, ılık su ilave ederek pişirin. Bu fasulye pişirmenin püf noktasıdır. Fasulyeyi haşladıktan sonra suyunu bir miktarını ayırın ve süzün. Antalya piyazı için gerekli olan taratoru hazırlamaya geçelim. Öncelikle sarımsakları konuklarını soyun, bir miktar tuz ilave ederek iyice ezin. İçerisine bir limon suyu, zeytinyağı ve tahini ekleyerek iyice karıştırın. Boza kıvamında olması gerekir. Eğer koyu ise ayırdığınız fasulye suyundan kullanarak inceltebilirsiniz. Haşlanmış yumurta ve maydanozu ince ince doğrayın ve fasulye ye ekleyin. Üzerine hazırladığınız sosu dökün ve karıştırın. Servis tabağına alın ve etrafına domates, soğan ve biberleri közleyerek birlikte servis edin. Afiyet olsun. 

Yayınlanma Tarihi : 05.10.2016 12:10:47

Antalya Piyazı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Antalya Piyazı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Piyaz Yemeği

Piyaz yemeği, birçoğumuzun adını duyduğu, belki de hiç yemediği piyaz; aslında yemek değil bir salata türüdür. Güneydoğu mutfağına ait olup, çoğu restoranda meze olarak sunulan piyaz yemeğinin ana malzemesi kuru fasulyedir. Daha ç...

Piyaz Tarifi Tahinli

Piyaz Tarifi Tahinli; Akdeniz mutfağının en popüler yemeklerinden biri olan tahinli piyaz, sofraların vazgeçilmezlerindendir. Çoğu kez denenmiş, mükemmel bir lezzeti olan bu piyaz çeşitinin, tarifi şu şekildedir.Piyaz Tarifi Tahin...

Kuru Fasülye Piyaz Tarifi

Kuru Fasulye Piyaz Tarifi, Türk mutfağında piyazın yeri çok başkadır. Özellikle Ege bölgesinde her sofranın baş tacıdır. Kuru fasulye piyazı mezeler arasında en çok sevilen ve tüketilen piyaz çeşitlerinden bir tanesidir. Sizlerde...

Nohutlu Piyaz Tarifi

Nohutlu piyaz tarifi, ana maddesi baklagiller familyasından olan nohut kullanılarak yapılmaktadır. Nohut sadece bir yıl büyüyen ve koyu renk siyahımsı tohumları olan ve tohumları toprağa ekilen bir bitkidir. Yaklaşık olarak boyu...

Tahinli Piyaz

Tahinli Piyaz, Antalya iline ait bir yiyecektir. Sofraların olmazsa olmazı olarak bilinir. Oldukça lezzetli ve yemeklerin kıymetlilerindendir. Akdeniz mutfağının en popüler soğuklarındandır. Tahinli Piyaz İçin Gerekli Malzemeler1...

Tahinli Kuru Fasulye Piyazı

Tahinli kuru fasulye piyazı, Türk mutfağının olmazsa olmazlarındandır. Sofraların vazgeçilmez yemeklerindendir. Çok lezzetli ve çok sağlıklı bir salatadır. Ana malzemesi kuru fasulyedir. Kuru fasulye haşlandıktan sonra gerekli ola...

Piyaz Köfte

Piyaz Köftenin en meşhur yeri Antalya'dır. Her yiyen ballandırarak bahseder. Piyaz Köftesini tadan herkes Antalya'ya yolu düşen herkese tavsiye eder. Evde yapması da çok kolay bir tariftir. Piyaz Köfte iki aşamada olur. Köftesi ve...

Antalya Piyazı

Antalya piyazı, Antalya yöresine ait olan Antalya piyazı soğuk tüketilen bir meze çeşididir. Meze olarak limonlu ve soslu seviyorsanız bu Antalya piyazı tam size göre. Lokantalarda özel restoranlarda balıkların yanında et ve köfte...

Soğan Piyazı

Soğan piyazı: Etli yemeklerin veya ana yemeklerinin yanına alternatif olarak yapılan bir salata türüdür. Soğan piyazı kimi yerde soğan salatası olarak da bilinir. Soğan piyazı vitamin deposudur. Antibiyotik olarak bilinen soğan pi...

Piyaz Çeşitleri

Piyaz çeşitleri, piyaz salata türlerinden biridir. Piyaz denildiği zaman akla ilk gelen malzeme kuru fasulye ya da yumurta olsa da farklı malzemelerle piyaz çeşitleri hazırlanabilir. Hazırlanan piyaz, limon, sirke, sıvıyağ, bahara...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

piyaz, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ekim - 2017