piyaz.gen.tr
piyaz

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Antalya Usulü Piyaz

Antalya usulü piyaz, Antalya usulü bir piyaz türüdür. Haşlanmış sebzelerde ve tahinde yapılır. Özellikle balık ile tüketildiği zaman çok daha lezzetli olur. Tahin sevenler çok fazla tüketirler. Kalori bakımında oldukça yüksek değerlere sahiptir. Ve haşlanmış sebzeler ve fasulye olduğu için çok faydalıdır. Sağlığına dikkat eden kişiler en çok tercih eder. Antalya usulü piyaz diğer piyaz dan farkı sadece tayin ile yapılmasıdır. 

Malzemeler
  • 1 çay bardağı tahin
  • 1,5 su bardağı kuru fasulye
  • 4-5 tane közlenmiş sivri biber
  • 4-5 tane közlenmiş domates
  • 2-3 tane közlenmiş kuru soğan
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tane limon
Yapılışı: İlk olarak kuru fasulyeler bir gün boyunca suda bekletilir.
Antalya Usulü Piyaz

Sonra piyazın taratoru hazırlanır. Tarator için 1 çay bardağı tahini, limon sıkarak ve az su koyarak karıştırılır. Hazır hale gelen tarator buzdolabına konulur. Bekletilen kuru fasulyelere 2 su bardağı su konularak pişirilir. Yumurta haşlanarak kullanılır. Daha sonra maydanozlar ince ince doğranır. Domateslerin kabuğu soyulur ve küp küp doğranır. Domateslerden sonra közlenmiş soğan ve biberlerde sorulup ince ince doğranır. Buzdolabına konulan tarator çıkartılır. Haşlanan kuru fasulyenin içindeki su taratora eklenerek biraz daha lezzetli olunması sağlanır. Haşlanan kuru fasulye tabağa alınır ve üzerine tarator dökülür. Üzerine haşlanmış sebzeler, yumurta ve baharatlar dökülerek karıştırılır. 

Yayınlanma Tarihi : 08.04.2016 11:30:56

Antalya Usulü Piyaz Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Antalya Usulü Piyaz"

baha

Tarator yapimi bu kadar basit degil ,

tahin , kimyon , sirke limon tuzu , seker

sirke belirli oranda karistiririp bekletiliyor

2017-09-27

Kullanıcı oyu: 4,5
Diğer () yorumu göster

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Piyaz Yemeği

Piyaz yemeği, birçoğumuzun adını duyduğu, belki de hiç yemediği piyaz; aslında yemek değil bir salata türüdür. Güneydoğu mutfağına ait olup, çoğu restoranda meze olarak sunulan piyaz yemeğinin ana malzemesi kuru fasulyedir. Daha ç...

Piyaz Tarifi Tahinli

Piyaz Tarifi Tahinli; Akdeniz mutfağının en popüler yemeklerinden biri olan tahinli piyaz, sofraların vazgeçilmezlerindendir. Çoğu kez denenmiş, mükemmel bir lezzeti olan bu piyaz çeşitinin, tarifi şu şekildedir.Piyaz Tarifi Tahin...

Kuru Fasülye Piyaz Tarifi

Kuru Fasulye Piyaz Tarifi, Türk mutfağında piyazın yeri çok başkadır. Özellikle Ege bölgesinde her sofranın baş tacıdır. Kuru fasulye piyazı mezeler arasında en çok sevilen ve tüketilen piyaz çeşitlerinden bir tanesidir. Sizlerde...

Nohutlu Piyaz Tarifi

Nohutlu piyaz tarifi, ana maddesi baklagiller familyasından olan nohut kullanılarak yapılmaktadır. Nohut sadece bir yıl büyüyen ve koyu renk siyahımsı tohumları olan ve tohumları toprağa ekilen bir bitkidir. Yaklaşık olarak boyu...

Tahinli Piyaz

Tahinli Piyaz, Antalya iline ait bir yiyecektir. Sofraların olmazsa olmazı olarak bilinir. Oldukça lezzetli ve yemeklerin kıymetlilerindendir. Akdeniz mutfağının en popüler soğuklarındandır. Tahinli Piyaz İçin Gerekli Malzemeler1...

Tahinli Kuru Fasulye Piyazı

Tahinli kuru fasulye piyazı, Türk mutfağının olmazsa olmazlarındandır. Sofraların vazgeçilmez yemeklerindendir. Çok lezzetli ve çok sağlıklı bir salatadır. Ana malzemesi kuru fasulyedir. Kuru fasulye haşlandıktan sonra gerekli ola...

Piyaz Köfte

Piyaz Köftenin en meşhur yeri Antalya'dır. Her yiyen ballandırarak bahseder. Piyaz Köftesini tadan herkes Antalya'ya yolu düşen herkese tavsiye eder. Evde yapması da çok kolay bir tariftir. Piyaz Köfte iki aşamada olur. Köftesi ve...

Antalya Piyazı

Antalya piyazı, Antalya yöresine ait olan Antalya piyazı soğuk tüketilen bir meze çeşididir. Meze olarak limonlu ve soslu seviyorsanız bu Antalya piyazı tam size göre. Lokantalarda özel restoranlarda balıkların yanında et ve köfte...

Soğan Piyazı

Soğan piyazı: Etli yemeklerin veya ana yemeklerinin yanına alternatif olarak yapılan bir salata türüdür. Soğan piyazı kimi yerde soğan salatası olarak da bilinir. Soğan piyazı vitamin deposudur. Antibiyotik olarak bilinen soğan pi...

Piyaz Çeşitleri

Piyaz çeşitleri, piyaz salata türlerinden biridir. Piyaz denildiği zaman akla ilk gelen malzeme kuru fasulye ya da yumurta olsa da farklı malzemelerle piyaz çeşitleri hazırlanabilir. Hazırlanan piyaz, limon, sirke, sıvıyağ, bahara...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

piyaz, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ekim - 2017