piyaz.gen.tr
piyaz

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Barbunya Piyaz

Barbunya piyaz yemeği, günümüzde daha çok batı bölgelerde yapılan bir yemektir. Aslında bu yemeğin ülke içerisinde batı kesimlerde yapılmasının nedeni, doğu bölgelerde barbunya tüketiminin oldukça eksik olmasıdır. Barbunya piyazı, insanlarda çok büyük bir protein kaynağıdır. Protein açısından oldukça zengin olan bu yemeği, spor yapan insanların bol bol yemesi oldukça faydalı olacaktır. Çünkü içerisindeki protein, vücut gelişiminde çok büyük etkiler yapacaktır. Barbunya piyaz yemeğinin, yapılışı diğer yemeklere göre oldukça kolaydır. Fakat malzeme açısından bu yemek biraz çeşitli olabilir. Bu yemeğe eklenen tüm malzemeler son derece etkili olarak yemeğe ayrı bir lezzet katmaktadır. Barbunya piyaz yemeği yaparken malzeme miktarına dikkat etmelisiniz. Çünkü yapılan yemek içerisindeki malzemelerden bazıları aşırı fazla bazıları ise eksik olduğu zaman çok ciddi lezzet kayıpları meydana gelecektir. 

Barbunya piyaz için malzemeler,

  • Bir su bardağı kadar barbunya,
  • Bir adet kırmızı biber,
  • İki adet orta boy domates,
  • Bir tutam maydanoz,
  • Bir miktar tuz ve zeytin yağı,
  • Kırmızı pul biber ve isteğe bağlı olarak diğer malzemeler,
  • Bir adet kuru soğan,
  • Bir miktar nar ekşisi ve yarım limon,
  • Son olarak iki adet yeşil biber

Bu malzemelerin hazırlanması sonrasında sizlerde barbunya piyaz yemeği yapılışına geçebilirsiniz.

Barbunya Piyaz

Bu yemek için vereceğimiz tarifi ile dört kişilik barbunya piyaz yapabilirsiniz ve bu yemeğin toplam yapılış süresi 1.30 saat sürecektir. Bunun için yemeğinizi sıcak sıcak tüketmek için zamanını bu süreye göre ayarlamalısınız. 

Barbunya piyaz  yapılışı,

Bilindiği gibi fasulye, barbunya gibi besinler pişirilmeden bir gün önceden suya koyulur ve bu ürünler bir gün boyunca suda bekletilir. Sizlerde barbunyaların yumuşaması için ve gazının gitmesi için bir gün önceden suya koyun ve ıslatın. Daha sonra ise barbunyalar yumuşayıncaya kadar bol bol haşlayarak haşladığınız barbunyaların suyunu süzün. Böylece barbunyalar, barbunya piyaz yemeğinde kullanılmak için hazır.

İkinci aşamada ise biberleri, soğanları, ve maydanozu özenle yıkayalım ve bir tahta yardımı ile yemeklik olacak şekilde hepsini ayrı kaplara doğrayalım. Sebzelerin hepsini doğradıktan sonra ise domateslerin kabuklarını sırayla soyarak bu sebzeyi de ince ince doğrayalım. Bu aşama sonrasında barbunyaları bir kap içerisine alarak daha önceden doğramış olduğumuz sebzelerin tümü ile sırayla karıştıralım.

Bu karışımı yaptıktan sonra malzemelerde bahsettiğimiz baharatları da sırayla atalım ve iyice karıştıralım. Böylece barbunya piyaz hazır. Zeytinyağı ve nar eksini de eklemeyi unutmamalısınız. 

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 08.04.2016 11:31:33

Barbunya Piyaz Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Barbunya Piyaz"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Piyaz Yemeği

Piyaz yemeği, birçoğumuzun adını duyduğu, belki de hiç yemediği piyaz; aslında yemek değil bir salata türüdür. Güneydoğu mutfağına ait olup, çoğu restoranda meze olarak sunulan piyaz yemeğinin ana malzemesi kuru fasulyedir. Daha ç...

Kuru Fasülye Piyaz Tarifi

Kuru Fasulye Piyaz Tarifi, Türk mutfağında piyazın yeri çok başkadır. Özellikle Ege bölgesinde her sofranın baş tacıdır. Kuru fasulye piyazı mezeler arasında en çok sevilen ve tüketilen piyaz çeşitlerinden bir tanesidir. Sizlerde...

Nohutlu Piyaz Tarifi

Nohutlu piyaz tarifi, ana maddesi baklagiller familyasından olan nohut kullanılarak yapılmaktadır. Nohut sadece bir yıl büyüyen ve koyu renk siyahımsı tohumları olan ve tohumları toprağa ekilen bir bitkidir. Yaklaşık olarak boyu...

Piyaz Tarifi Tahinli

Piyaz Tarifi Tahinli; Akdeniz mutfağının en popüler yemeklerinden biri olan tahinli piyaz, sofraların vazgeçilmezlerindendir. Çoğu kez denenmiş, mükemmel bir lezzeti olan bu piyaz çeşitinin, tarifi şu şekildedir.Piyaz Tarifi Tahin...

Tahinli Piyaz

Tahinli Piyaz, Antalya iline ait bir yiyecektir. Sofraların olmazsa olmazı olarak bilinir. Oldukça lezzetli ve yemeklerin kıymetlilerindendir. Akdeniz mutfağının en popüler soğuklarındandır. Tahinli Piyaz İçin Gerekli Malzemeler1...

Piyaz Köfte

Piyaz Köftenin en meşhur yeri Antalya'dır. Her yiyen ballandırarak bahseder. Piyaz Köftesini tadan herkes Antalya'ya yolu düşen herkese tavsiye eder. Evde yapması da çok kolay bir tariftir. Piyaz Köfte iki aşamada olur. Köftesi ve...

Tahinli Kuru Fasulye Piyazı

Tahinli kuru fasulye piyazı, Türk mutfağının olmazsa olmazlarındandır. Sofraların vazgeçilmez yemeklerindendir. Çok lezzetli ve çok sağlıklı bir salatadır. Ana malzemesi kuru fasulyedir. Kuru fasulye haşlandıktan sonra gerekli ola...

Antalya Piyazı

Antalya piyazı, Antalya yöresine ait olan Antalya piyazı soğuk tüketilen bir meze çeşididir. Meze olarak limonlu ve soslu seviyorsanız bu Antalya piyazı tam size göre. Lokantalarda özel restoranlarda balıkların yanında et ve köfte...

Soğan Piyazı

Soğan piyazı: Etli yemeklerin veya ana yemeklerinin yanına alternatif olarak yapılan bir salata türüdür. Soğan piyazı kimi yerde soğan salatası olarak da bilinir. Soğan piyazı vitamin deposudur. Antibiyotik olarak bilinen soğan pi...

Kuru Fasulye Piyazı

Kuru fasulye piyazı, Ana yemeğin arkasından ikram edilebilecek enfes bir garnitürdür. Bir çok kişi meze olarak tüketse de aslında yemeklerin yanında ara soğuk olarak hazırlanan bir yiyecektir. Oldukça lezzetli ve pratik olan kuru...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

piyaz, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Aralık - 2017