piyaz.gen.tr
piyaz

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Fasulye Piyaz

Fasulye Piyazı Tarifi, Bugün sizlerle uzun zamandır paylaşmak istediğim enfes bir piyaz tarifim var şimdi sizlerle lezzetli piyaz yapmanın sıralarını paylaşacağım fasulye seçiminiz çok önemlidir benim favorim ''ispir'' fasulyesi şarküteriler den yada semt pazarlarından kolaylıkla bulabilirsiniz. Bir diğer dikkat edilmesi gereken nokta fasulyeleri bir geceden suya yatırmak ve yatırdığınız suyu dökmek yeni su koyarak orta ateşte haşlamak.
Fasulyenin lezzetini artırmak için bir eşit miktarda tuz ve şeker atabilirsiniz şeker atabilirsiniz fasulyenin soyulup kötü görünmemesi için kaynayan suda soğutulmaya bırakılmalıdır soğusun diye soğuk sudan süzüp soğumaya bırakırsanız fasulye kabuklarını atar son olarak fasulyenin diriliği çok önemlidir eğer çok haşlanırsa dağılır az haşlanırsa kıtır kıtır olur bu nedenle zaman zaman fasulyeden alınarak diriliğine bakabilirsiniz. Haşlanan fasulyeleri buzdolabı poşetine koyup uzun süre dondurucuda muhafaza edebilirsiniz böylece pratik piyaz yapabilirsiniz.

Fasulye Piyazı İçin Malzemeler,
  • 2 su bardağı kuru fasulye (ispir fasulyesi)
  • 1 orta
    Fasulye Piyaz

    boy domates
  • 1 orta boy kuru soğan (piyazlık doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
Sos İçin
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 Türk kahvesi fincanı zeytinyağı
  • Yarım limonun suyu
  • Tuz
Üzeri İçin
  • Kırmızı biber yada sumak
  • İsteğe bağlı haşlanmış yumurta
Fasulye Piyazı Yapılışı,

Fasulyeleri akşamdan tencereye alarak üzerine 3-4 parmak geçecek şekilde üzerine su koyarak kenara alın. Sabah şişen fasulyelerin suyunu süzün ve tekrar sudan geçirin 4-5 parmak geçecek su ekleyin tuz ve şekeri ekleyerek orta ateşte  yumuşayıncaya kadar pişirin. Daha sonra domatesleri küp küp doğrayın soğanları ince uzun piyazlık doğrayın ve maydanozla karıştırın. Haşlanan fasulyeleri süzün servis kasesine alın üzerine önce soğan sonra domatesleri ekleyin son olarak da hazırladığınız sosu dökün servis yapın. (Eğer kullanacaksanız  haşlanmış yumurtaları da bu aşamada ekleyebilirsiniz.)

Afiyet Olsun.

Yayınlanma Tarihi : 08.04.2016 11:30:21

Fasulye Piyaz Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Fasulye Piyaz"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Piyaz Yemeği

Piyaz yemeği, birçoğumuzun adını duyduğu, belki de hiç yemediği piyaz; aslında yemek değil bir salata türüdür. Güneydoğu mutfağına ait olup, çoğu restoranda meze olarak sunulan piyaz yemeğinin ana malzemesi kuru fasulyedir. Daha ç...

Kuru Fasülye Piyaz Tarifi

Kuru Fasulye Piyaz Tarifi, Türk mutfağında piyazın yeri çok başkadır. Özellikle Ege bölgesinde her sofranın baş tacıdır. Kuru fasulye piyazı mezeler arasında en çok sevilen ve tüketilen piyaz çeşitlerinden bir tanesidir. Sizlerde...

Nohutlu Piyaz Tarifi

Nohutlu piyaz tarifi, ana maddesi baklagiller familyasından olan nohut kullanılarak yapılmaktadır. Nohut sadece bir yıl büyüyen ve koyu renk siyahımsı tohumları olan ve tohumları toprağa ekilen bir bitkidir. Yaklaşık olarak boyu...

Piyaz Tarifi Tahinli

Piyaz Tarifi Tahinli; Akdeniz mutfağının en popüler yemeklerinden biri olan tahinli piyaz, sofraların vazgeçilmezlerindendir. Çoğu kez denenmiş, mükemmel bir lezzeti olan bu piyaz çeşitinin, tarifi şu şekildedir.Piyaz Tarifi Tahin...

Tahinli Piyaz

Tahinli Piyaz, Antalya iline ait bir yiyecektir. Sofraların olmazsa olmazı olarak bilinir. Oldukça lezzetli ve yemeklerin kıymetlilerindendir. Akdeniz mutfağının en popüler soğuklarındandır. Tahinli Piyaz İçin Gerekli Malzemeler1...

Piyaz Köfte

Piyaz Köftenin en meşhur yeri Antalya'dır. Her yiyen ballandırarak bahseder. Piyaz Köftesini tadan herkes Antalya'ya yolu düşen herkese tavsiye eder. Evde yapması da çok kolay bir tariftir. Piyaz Köfte iki aşamada olur. Köftesi ve...

Tahinli Kuru Fasulye Piyazı

Tahinli kuru fasulye piyazı, Türk mutfağının olmazsa olmazlarındandır. Sofraların vazgeçilmez yemeklerindendir. Çok lezzetli ve çok sağlıklı bir salatadır. Ana malzemesi kuru fasulyedir. Kuru fasulye haşlandıktan sonra gerekli ola...

Antalya Piyazı

Antalya piyazı, Antalya yöresine ait olan Antalya piyazı soğuk tüketilen bir meze çeşididir. Meze olarak limonlu ve soslu seviyorsanız bu Antalya piyazı tam size göre. Lokantalarda özel restoranlarda balıkların yanında et ve köfte...

Soğan Piyazı

Soğan piyazı: Etli yemeklerin veya ana yemeklerinin yanına alternatif olarak yapılan bir salata türüdür. Soğan piyazı kimi yerde soğan salatası olarak da bilinir. Soğan piyazı vitamin deposudur. Antibiyotik olarak bilinen soğan pi...

Kuru Fasulye Piyazı

Kuru fasulye piyazı, Ana yemeğin arkasından ikram edilebilecek enfes bir garnitürdür. Bir çok kişi meze olarak tüketse de aslında yemeklerin yanında ara soğuk olarak hazırlanan bir yiyecektir. Oldukça lezzetli ve pratik olan kuru...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

piyaz, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Aralık - 2017