piyaz.gen.tr
piyaz

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Köfte Piyaz

Köfte Piyaz, bu mükemmel lezzete sahip ikinin bir araya gelmesi ile kendinize ve sevdiklerinize şahane bir köfte piyaz ziyafeti çekebilirsiniz. Kolaylıkla herkes tarafından hazırlanabilen köfte piyaz tarifimizi sizlere ısrarla tavsiye ediyoruz. Böyle leziz bir ziyafetten mahrum kalmamak için işe akşamdan fasulyenizi ıslatmaya bırakarak başlayabilirsiniz.

Köfte Piyaz İçin Gerekli Malzemeler

Köftesi İçin
  • Yarım kg köftelik kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet orta irilikte kuru soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 3-4 çorba kaşığı galeta unu
  • 1 tatlı kaşığı kadar kimyon
  • 1 tatlı kaşığı dolusu kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı silme karabiber
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 tutam maydanoz
  • Yeteri kadar tuz
Hazırlanışı,

Köfte piyaz yemeğimizin köftesini hazırlamak için ilk olarak yoğurma kabımıza yarım kg köftelik kıymamızı alarak başlayalım. Bu arada soğan ve sarımsakların kabuklarını soyduktan sonra kıymanın üzerine rendenin ince kısmı ile incecik rendeleyelim. Ardından köfte harcının üzerine yumurtayı kıralım ve galeta unu ilave edelim. Daha sonra köfte harcımızı lezzetlendirmek için kimyon, dolusu kırmızı pul biber, karabiber, yenibahar, incecik kıyılmış maydanoz ve yeteri kadar tuz ilave ederek köfte harcımızı güzelce yoğuralım. İyice yoğrularak kıvam alan köfte harcımızdan ceviz iriliğinde parçalar alarak avuç içimizde yuvarladıktan sonra üzerine bastırarak oval köfteler hazırlayarak bir kabın içine yan yana sıralayarak daha sonra kızartılmak üzeri bir kenarda beklemeye bırakalım.

Piyazı İçin Gerekli Malzemeler
  • 250 gr kuru fasulye
  • 4 tane katı haşlanmış yumurta
  • 3 adet orta boy sert domates<
    Köfte Piyaz

    /li>
  • 6-7 adet yeşil sivri biber
  • Yarım demet  yeşil soğan
  • Yarım bağ maydanoz
  • Yarım çorba kaşığı kırmızı pul biber
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • Yeteri kadar tuz
Sosu İçin
  • Yarım çay bardağı tahin
  • 1 avuç kadar haşlanmış kuru fasulye
  • 4-5 diş dövülmüş sarımsak
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tane limon suyu
  • 3-4 çorba kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 su bardağı normal su
Köfte Piyaz Piyaz Ve Sosun Hazırlanışı

Köfte piyazın piyazını hazırlamak için ilk olarak kuru fasulyeleri akşamdan ıslatarak sabah ıslama suyunu dökerek üzerine yeniden su ilave ederek fasulyeler yumuşayıncaya kadar haşladıktan sonra haşlama suyunu süzdürüp bir uygun bir servis tabağının içine yerleştirelim. Haşlanmış fasulyeleri ezerek püre şekline getirelim. Ardından ezilen fasulyenin tahin, ezilmiş sarımsak, sıvı yağ, limon suyu, üzüm sirkesi, yeteri kadar tuz ve su ilave ederek piyaz sosumuzu iyice çırparak hazır hale getirelim. Sosumuz da Hazır hale geldikten sonra piyazımız için katı haşlanmış yumurtaların kabuklarını soyarak düzgün bir şekilde dilimleyelim. Ardından yeşil soğanları temizleyip yıkadıktan sonra piyazlık doğrayalım. Maydanozu ince ince kıyarak hazır hale getirdikten sonra domatesleri dilimleri ve sivri biberleri doğrayarak tüm doğrama işlemlerini tamamlayalım. Ardından servis tabağına aldığımız haşlanmış fasulyelerin üzerine doğranmış malzemeleri ilave ederek üzerine kırmızı pul biber ve karabiber ilave ettikten sonra tahinli sosu fasulye piyazının üzerine gezdirerek dökelim. Hazır hale gelen piyazı içindeki malzemeleri zedelemeden hafifçe harmanlayarak hazır hale getirelim. Piyazımızın ardından önceden hazırladığımız köfteleri kızdırılmış sıvı yağ içinde kızarttıktan sonra köfte piyazı servise sunalım. Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 08.04.2016 11:26:18

Köfte Piyaz Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Köfte Piyaz"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Piyaz Yemeği

Piyaz yemeği, birçoğumuzun adını duyduğu, belki de hiç yemediği piyaz; aslında yemek değil bir salata türüdür. Güneydoğu mutfağına ait olup, çoğu restoranda meze olarak sunulan piyaz yemeğinin ana malzemesi kuru fasulyedir. Daha ç...

Piyaz Tarifi Tahinli

Piyaz Tarifi Tahinli; Akdeniz mutfağının en popüler yemeklerinden biri olan tahinli piyaz, sofraların vazgeçilmezlerindendir. Çoğu kez denenmiş, mükemmel bir lezzeti olan bu piyaz çeşitinin, tarifi şu şekildedir.Piyaz Tarifi Tahin...

Kuru Fasülye Piyaz Tarifi

Kuru Fasulye Piyaz Tarifi, Türk mutfağında piyazın yeri çok başkadır. Özellikle Ege bölgesinde her sofranın baş tacıdır. Kuru fasulye piyazı mezeler arasında en çok sevilen ve tüketilen piyaz çeşitlerinden bir tanesidir. Sizlerde...

Nohutlu Piyaz Tarifi

Nohutlu piyaz tarifi, ana maddesi baklagiller familyasından olan nohut kullanılarak yapılmaktadır. Nohut sadece bir yıl büyüyen ve koyu renk siyahımsı tohumları olan ve tohumları toprağa ekilen bir bitkidir. Yaklaşık olarak boyu...

Tahinli Piyaz

Tahinli Piyaz, Antalya iline ait bir yiyecektir. Sofraların olmazsa olmazı olarak bilinir. Oldukça lezzetli ve yemeklerin kıymetlilerindendir. Akdeniz mutfağının en popüler soğuklarındandır. Tahinli Piyaz İçin Gerekli Malzemeler1...

Tahinli Kuru Fasulye Piyazı

Tahinli kuru fasulye piyazı, Türk mutfağının olmazsa olmazlarındandır. Sofraların vazgeçilmez yemeklerindendir. Çok lezzetli ve çok sağlıklı bir salatadır. Ana malzemesi kuru fasulyedir. Kuru fasulye haşlandıktan sonra gerekli ola...

Piyaz Köfte

Piyaz Köftenin en meşhur yeri Antalya'dır. Her yiyen ballandırarak bahseder. Piyaz Köftesini tadan herkes Antalya'ya yolu düşen herkese tavsiye eder. Evde yapması da çok kolay bir tariftir. Piyaz Köfte iki aşamada olur. Köftesi ve...

Antalya Piyazı

Antalya piyazı, Antalya yöresine ait olan Antalya piyazı soğuk tüketilen bir meze çeşididir. Meze olarak limonlu ve soslu seviyorsanız bu Antalya piyazı tam size göre. Lokantalarda özel restoranlarda balıkların yanında et ve köfte...

Soğan Piyazı

Soğan piyazı: Etli yemeklerin veya ana yemeklerinin yanına alternatif olarak yapılan bir salata türüdür. Soğan piyazı kimi yerde soğan salatası olarak da bilinir. Soğan piyazı vitamin deposudur. Antibiyotik olarak bilinen soğan pi...

Piyaz Çeşitleri

Piyaz çeşitleri, piyaz salata türlerinden biridir. Piyaz denildiği zaman akla ilk gelen malzeme kuru fasulye ya da yumurta olsa da farklı malzemelerle piyaz çeşitleri hazırlanabilir. Hazırlanan piyaz, limon, sirke, sıvıyağ, bahara...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

piyaz, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ekim - 2017