piyaz.gen.tr
piyaz

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Kuru Fasulye Piyazı

Kuru fasulye piyazı, Ana yemeğin arkasından ikram edilebilecek enfes bir garnitürdür. Bir çok kişi meze olarak tüketse de aslında yemeklerin yanında ara soğuk olarak hazırlanan bir yiyecektir. Oldukça lezzetli ve pratik olan kuru fasulye piyazı kış aylarında daha çok tüketilen bir besindir. Kış aylarında sıcak bir mercimek çorbasının yanında veya bir kebap çeşidinin yanında zevkle tüketebileceğimiz kuru fasulye piyazı kesinlikle zeytinyağlı olup bol yeşillikle yapılmaktadır. 

Kuru fasulye piyazı için gerekli malzemeler:
  • 2 su bardağı kuru fasulye,
  • 3 adet haşlanmış yumurta,
  • 2 iki adet kuru soğan,
  • 1 adet sivri biber,
  • 1 adet domates,
  • 1 demet maydanoz,
  • 1 demet tere,
  • 1 fincan sızma zeytin yağ,
  • 1 limon suyu,
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • 1 tatlı kaşığı kara biber,
  • 1 tatlı kaşığı pul biber,
  • 1 tatlı kaşığı sumak,
Hazırlanışı: Kuru fasulye piyazı yapmak için kuru fasulyeyi akşamdan soğuk suya ıslatıyoruz.
Kuru Fasulye Piyazı

Ertesi gün ıslattığımız fasulyenin suyunu değiştirip yeni suyla haşlıyoruz. Kuru fasulye iyice pişene kadar fakat dağılmayacak kadar haşlıyoruz. Fasulyeleri haşladığımız sudan çıkarmadan kendi suyu içinde soğumaya bırakıyoruz. Söğüş şeklinde doğradığımız kuru soğanları tuzla ovup bol suda yıkıyoruz. Suyunu iyice sıktığımız kuru soğanları derin bir kaseye koyup maydanoz, tere, sivri biber ve domatesi ince inde doğrayıp soğanların üzerine ekliyoruz. Daha sonra süzdüğümüz kuru fasulyeyi de ekleyip bir kere karıştırıyoruz. Ardından geniş bir servis tabağına hazırladığımız kuru fasulye piyazını koyuyoruz. Ayrı bir yerde Zeytin yağ, limon suyu, tuz, karabiber, pul biber ve sumağı ekleyip karıştırıyoruz. Hazırladığımız sosu piyazın üzerine gezdirerek döküyoruz. Son olarak ta ayrı bir yerde haşladığımız yumurtaları ince halkalar şeklinde dilimleyip piyazın üzerine diziyoruz. Dilerseniz piyaza eklediğimiz baharatları damak zevkinize göre azalta veya çoğaltabilirsiniz. Şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun.


Yayınlanma Tarihi : 08.04.2016 11:26:10

Kuru Fasulye Piyazı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Kuru Fasulye Piyazı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Piyaz Yemeği

Piyaz yemeği, birçoğumuzun adını duyduğu, belki de hiç yemediği piyaz; aslında yemek değil bir salata türüdür. Güneydoğu mutfağına ait olup, çoğu restoranda meze olarak sunulan piyaz yemeğinin ana malzemesi kuru fasulyedir. Daha ç...

Kuru Fasülye Piyaz Tarifi

Kuru Fasulye Piyaz Tarifi, Türk mutfağında piyazın yeri çok başkadır. Özellikle Ege bölgesinde her sofranın baş tacıdır. Kuru fasulye piyazı mezeler arasında en çok sevilen ve tüketilen piyaz çeşitlerinden bir tanesidir. Sizlerde...

Nohutlu Piyaz Tarifi

Nohutlu piyaz tarifi, ana maddesi baklagiller familyasından olan nohut kullanılarak yapılmaktadır. Nohut sadece bir yıl büyüyen ve koyu renk siyahımsı tohumları olan ve tohumları toprağa ekilen bir bitkidir. Yaklaşık olarak boyu...

Piyaz Tarifi Tahinli

Piyaz Tarifi Tahinli; Akdeniz mutfağının en popüler yemeklerinden biri olan tahinli piyaz, sofraların vazgeçilmezlerindendir. Çoğu kez denenmiş, mükemmel bir lezzeti olan bu piyaz çeşitinin, tarifi şu şekildedir.Piyaz Tarifi Tahin...

Tahinli Piyaz

Tahinli Piyaz, Antalya iline ait bir yiyecektir. Sofraların olmazsa olmazı olarak bilinir. Oldukça lezzetli ve yemeklerin kıymetlilerindendir. Akdeniz mutfağının en popüler soğuklarındandır. Tahinli Piyaz İçin Gerekli Malzemeler1...

Piyaz Köfte

Piyaz Köftenin en meşhur yeri Antalya'dır. Her yiyen ballandırarak bahseder. Piyaz Köftesini tadan herkes Antalya'ya yolu düşen herkese tavsiye eder. Evde yapması da çok kolay bir tariftir. Piyaz Köfte iki aşamada olur. Köftesi ve...

Tahinli Kuru Fasulye Piyazı

Tahinli kuru fasulye piyazı, Türk mutfağının olmazsa olmazlarındandır. Sofraların vazgeçilmez yemeklerindendir. Çok lezzetli ve çok sağlıklı bir salatadır. Ana malzemesi kuru fasulyedir. Kuru fasulye haşlandıktan sonra gerekli ola...

Antalya Piyazı

Antalya piyazı, Antalya yöresine ait olan Antalya piyazı soğuk tüketilen bir meze çeşididir. Meze olarak limonlu ve soslu seviyorsanız bu Antalya piyazı tam size göre. Lokantalarda özel restoranlarda balıkların yanında et ve köfte...

Soğan Piyazı

Soğan piyazı: Etli yemeklerin veya ana yemeklerinin yanına alternatif olarak yapılan bir salata türüdür. Soğan piyazı kimi yerde soğan salatası olarak da bilinir. Soğan piyazı vitamin deposudur. Antibiyotik olarak bilinen soğan pi...

Kuru Fasulye Piyazı

Kuru fasulye piyazı, Ana yemeğin arkasından ikram edilebilecek enfes bir garnitürdür. Bir çok kişi meze olarak tüketse de aslında yemeklerin yanında ara soğuk olarak hazırlanan bir yiyecektir. Oldukça lezzetli ve pratik olan kuru...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

piyaz, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Aralık - 2017