piyaz.gen.tr
piyaz

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Oktay Usta Piyaz Tarifi

Oktay Usta piyaz tarifi, vermeden önce kuru fasulyenin bir kaç faydasından bahsetmekte yarar var. Baklagiller familyasından olan kuru fasulye, içerdiği protein miktarı ve lifli yapısı ile oldukça değerli bir besindir. Kuru fasulye, neredeyse kırmızı etin karşıladığı proteinin tamamını karşılar. Ayrıca lifli yapısı sayesinde insan sağlığına bir çok faydası vardır. Kalp sağlığını korur, kemik yapısının güçlenmesine yardımcı olur, kan şekerini kontrol altında tutar, sinir sistemine iyi gelir, mide ve bağırsakların yapısını korur, bağırsakların çalışmasına yardımcı olur ve kandaki kötü kolesterolü düşürür.

Kuru fasulyeyi pişirmeden önce en az 8 saat suda bekletmek ve pişerken de üzerinde oluşan köpüğü almak içerdiği vitamin ve minerallerin korunmasını sağlar. Kuru fasulyeden yapılan piyaz da Türk mutfağının önemli salatalarından biridir. Güzel görüntüsü, nefis lezzetiyle et yemeklerinin yanında sofralarınızı süsleyecektir. Oktay Usta piyaz tarifi için aşağıda malzemelere göz atalım.

Oktay Usta piyaz tarifi için malzemeler
  • İki su bardağı kuru fasulye
  • İki adet sivri biber
  • 5 dal taze soğan
  • İki çorba kaşığı küçük küçük kıyılmış maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
Sosu için malzemeler
  • Bir çay bardağı zeytinyağı
  • Üç çorba kaşığı sirke
  • Yarım limon suyu
  • İki çay kaşığı tuz
Üzeri için
  • 3 adet haşlanmış yumurta
Oktay Usta piyaz tarifi hazırlanışı; kuru fasulyeleri akşamdan ılık suda ıslatın.
Oktay Usta Piyaz Tarifi

Ertesi günü süzüp güzelce fasulyeleri yıkadıktan sonra tencereye alın. Üzerini örtecek kadar su ilave edip orta ateşte yumuşayıncaya kadar haşlayın, kaynadıktan sonra üzerinde köpükler oluşacaktır. Her köpük oluştuğu zaman tüm köpükleri alın. Köpükleri alarak fasulyenin gazını almış oluyorsunuz. Fasulyeler iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın. Fasulyeler tamamen yumuşayıncaya kadar haşlandıktan sonra süzün ve derin bir kaba alın. Ayrı bir kapta zeytinyağı, tuz, sirke ve limon suyunu bir kapta iyice çırpın. Sıcak ve süzülmüş fasulyelerin üzerine yaptığımız sosu dökerek, fasulyeler tamamen sosu çekmesi için karıştırın.

Bir yanda sivri biberlerin çekirdeklerini çıkartıp, temizleyip, yıkadıktan sonra ince ince doğrayın. 5 dal taze soğanları da temizleyip, yıkayıp yeşil yaprakları ile birlikte ince ince kıyın. Sosunu karıştırdığımız fasulyelerin üzerine maydanoz, sivri biber, taze soğan ve pul biberi ilave edip hepsini iyice harmanlayarak servis yapacağınız tabağa alın. Üzerini süslemek için ortadan ikiye kesilmiş haşlanmış yumurtaları koyarak süsleyin ve servis yapın. Afiyet olsun. 




Yayınlanma Tarihi : 05.10.2016 12:10:57

Oktay Usta Piyaz Tarifi Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Oktay Usta Piyaz Tarifi"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Piyaz Yemeği

Piyaz yemeği, birçoğumuzun adını duyduğu, belki de hiç yemediği piyaz; aslında yemek değil bir salata türüdür. Güneydoğu mutfağına ait olup, çoğu restoranda meze olarak sunulan piyaz yemeğinin ana malzemesi kuru fasulyedir. Daha ç...

Piyaz Tarifi Tahinli

Piyaz Tarifi Tahinli; Akdeniz mutfağının en popüler yemeklerinden biri olan tahinli piyaz, sofraların vazgeçilmezlerindendir. Çoğu kez denenmiş, mükemmel bir lezzeti olan bu piyaz çeşitinin, tarifi şu şekildedir.Piyaz Tarifi Tahin...

Kuru Fasülye Piyaz Tarifi

Kuru Fasulye Piyaz Tarifi, Türk mutfağında piyazın yeri çok başkadır. Özellikle Ege bölgesinde her sofranın baş tacıdır. Kuru fasulye piyazı mezeler arasında en çok sevilen ve tüketilen piyaz çeşitlerinden bir tanesidir. Sizlerde...

Nohutlu Piyaz Tarifi

Nohutlu piyaz tarifi, ana maddesi baklagiller familyasından olan nohut kullanılarak yapılmaktadır. Nohut sadece bir yıl büyüyen ve koyu renk siyahımsı tohumları olan ve tohumları toprağa ekilen bir bitkidir. Yaklaşık olarak boyu...

Tahinli Piyaz

Tahinli Piyaz, Antalya iline ait bir yiyecektir. Sofraların olmazsa olmazı olarak bilinir. Oldukça lezzetli ve yemeklerin kıymetlilerindendir. Akdeniz mutfağının en popüler soğuklarındandır. Tahinli Piyaz İçin Gerekli Malzemeler1...

Tahinli Kuru Fasulye Piyazı

Tahinli kuru fasulye piyazı, Türk mutfağının olmazsa olmazlarındandır. Sofraların vazgeçilmez yemeklerindendir. Çok lezzetli ve çok sağlıklı bir salatadır. Ana malzemesi kuru fasulyedir. Kuru fasulye haşlandıktan sonra gerekli ola...

Piyaz Köfte

Piyaz Köftenin en meşhur yeri Antalya'dır. Her yiyen ballandırarak bahseder. Piyaz Köftesini tadan herkes Antalya'ya yolu düşen herkese tavsiye eder. Evde yapması da çok kolay bir tariftir. Piyaz Köfte iki aşamada olur. Köftesi ve...

Antalya Piyazı

Antalya piyazı, Antalya yöresine ait olan Antalya piyazı soğuk tüketilen bir meze çeşididir. Meze olarak limonlu ve soslu seviyorsanız bu Antalya piyazı tam size göre. Lokantalarda özel restoranlarda balıkların yanında et ve köfte...

Soğan Piyazı

Soğan piyazı: Etli yemeklerin veya ana yemeklerinin yanına alternatif olarak yapılan bir salata türüdür. Soğan piyazı kimi yerde soğan salatası olarak da bilinir. Soğan piyazı vitamin deposudur. Antibiyotik olarak bilinen soğan pi...

Piyaz Çeşitleri

Piyaz çeşitleri, piyaz salata türlerinden biridir. Piyaz denildiği zaman akla ilk gelen malzeme kuru fasulye ya da yumurta olsa da farklı malzemelerle piyaz çeşitleri hazırlanabilir. Hazırlanan piyaz, limon, sirke, sıvıyağ, bahara...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

piyaz, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ekim - 2017