piyaz.gen.tr
piyaz

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Piyaz Çeşitleri

Piyaz çeşitleri, piyaz salata türlerinden biridir. Piyaz denildiği zaman akla ilk gelen malzeme kuru fasulye ya da yumurta olsa da farklı malzemelerle piyaz çeşitleri hazırlanabilir. Hazırlanan piyaz, limon, sirke, sıvıyağ, baharatlarla zenginleştirilerek sunuma hazır hale getirilir. Ayrıca zeytin, domates gibi malzemelerle süslenebilir. Piyaz çeşitleri özellikle davet sofralarında, kahvaltılarda, ana öğünlerin yanında hazırlanarak sunum yapılabilir. Sofraları zenginleştirmek için ideal seçim olan piyaz çeşitlerine hep birlikte göz atalım.

Piyaz çeşitleri
Mısırlı barbunya piyazı için gerekli malzemeler
  • 250 gram taze barbunya
  • 1 tane kırmızı baş soğan
  • Birkaç dal yeşil soğan
  • Yarım bağ maydanoz
  • 2 tane yumurta
  • 1 çay bardağı haşlanmış mısır
  • Birkaç tane çekirdeği ayıklanmış yeşil zeytin
  • Sıvıyağ, tuz
  • 2 diş sarımsak
  • Kırmızı pul biber ve kimyon
  • Yarım limon suyu
Hazırlanışı: Taze barbunya ayıklandıktan sonra yıkanır. Uygun bir tencereye alınarak üzerini geçecek şekilde su eklenir ve orta harlı ocakta yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişen barbunyalar süzülerek soğuk suya tutulur. Kırmızı soğanın kabukları soyularak yarım ay şeklinde doğranıp, bir kabın içine alınır. Üzerine bir miktar tuz eklenerek ovulur. Yeşil soğan ve maydanoz yıkanarak incecik kıyılır. Yumurtalar 15 dakika kadar haşlanıp dilimlenir. Sarımsaklar rendelenir. Barbunya çukur bir karıştırma kabına alınıp, üzerine sırasıyla doğranan kırmızı soğan, maydanoz, yeşil soğan, sarımsak, limon suyu, kırmızı pul biber, kimyon, sirke eklenir. Piyaz homojen bir şekilde karıştırılır. Hazırlanan karışım servis tabağına alınır. Üzeri, doğranan yumurta, mısır ve yeşil zeytinle süslenerek servise sunulur.
Piyaz Çeşitleri

. Afiyet olsun.

Deniz börülcesi piyazı için gereken malzemeler
  • 1 kase deniz börülcesi
  • 1 tane limon suyu
  • 5 diş sarımsak
  • Tuz ve baharat
  • Sıvıyağ
Hazırlanışı: Deniz börülcesi uygun bir tencerenin içine alınır. Üzerini geçecek kadar su ve yarım limon suyu eklenerek haşlanır. Haşlanan börülceler 30 dakika kadar soğuk suyun içinde bekletilir. Bu işlem börülcenin kolay soyulması ve kararmaması içindir. Yarım saat sonra börülceler soyularak çukur bir kabın içine alınır. Sarımsağın kabuğu soyularak üzerine bir miktar tuz eklenip dövülür. Dövülen sarımsaklar, kalan yarım limon suyu, baharatlar ve tuz karıştırma kabına alınıp homojen şekilde karıştırılır. Piyaz servis tabağına alınarak sunum yapılır. Afiyet olsun.

Kuru fasulye piyazı için gerekli malzemeler
  • 1 su bardağı kuru fasulye
  • 1 tane orta boy kuru soğan
  • 1 bağ maydanoz
  • 1 tane sivribiber
  • 1 tane orta boy domates
  • Karabiber, tuz, kırmızı biber
  • Sıvıyağ
  • Limon suyu
Yapılışı: Fasulyeler ayıklandıktan sonra ufak bir tencerenin içine alınır. Üzerine iki su bardağı kadar su eklenip, haşlanmaya bırakılır. Kuru soğan soyulduktan sonra yarım ay şeklinde doğranır. Maydanoz ince ince kıyılır. Yeşilbiber ufak ufak doğranır. Haşlanan fasulye soğuk suya tutularak süzülüp, karıştırma kabına alınır. Yumurta katı şekilde haşlanır. Haşlanan yumurtanın kabuğu soyularak kıyılır. Kuru fasulyenin üzerine doğranan domates, yeşil biber, maydanoz, tuz, sıvı yağ, karabiber, kırmızı pul biber eklenir. Malzemeler iyice karıştırılarak servis tabağına alınır. Doğranan yumurtalar üzerine serpiştirilerek servise sunulur. Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 05.10.2016 12:02:01

Piyaz Çeşitleri Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Piyaz Çeşitleri"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Piyaz Yemeği

Piyaz yemeği, birçoğumuzun adını duyduğu, belki de hiç yemediği piyaz; aslında yemek değil bir salata türüdür. Güneydoğu mutfağına ait olup, çoğu restoranda meze olarak sunulan piyaz yemeğinin ana malzemesi kuru fasulyedir. Daha ç...

Kuru Fasülye Piyaz Tarifi

Kuru Fasulye Piyaz Tarifi, Türk mutfağında piyazın yeri çok başkadır. Özellikle Ege bölgesinde her sofranın baş tacıdır. Kuru fasulye piyazı mezeler arasında en çok sevilen ve tüketilen piyaz çeşitlerinden bir tanesidir. Sizlerde...

Nohutlu Piyaz Tarifi

Nohutlu piyaz tarifi, ana maddesi baklagiller familyasından olan nohut kullanılarak yapılmaktadır. Nohut sadece bir yıl büyüyen ve koyu renk siyahımsı tohumları olan ve tohumları toprağa ekilen bir bitkidir. Yaklaşık olarak boyu...

Piyaz Tarifi Tahinli

Piyaz Tarifi Tahinli; Akdeniz mutfağının en popüler yemeklerinden biri olan tahinli piyaz, sofraların vazgeçilmezlerindendir. Çoğu kez denenmiş, mükemmel bir lezzeti olan bu piyaz çeşitinin, tarifi şu şekildedir.Piyaz Tarifi Tahin...

Tahinli Piyaz

Tahinli Piyaz, Antalya iline ait bir yiyecektir. Sofraların olmazsa olmazı olarak bilinir. Oldukça lezzetli ve yemeklerin kıymetlilerindendir. Akdeniz mutfağının en popüler soğuklarındandır. Tahinli Piyaz İçin Gerekli Malzemeler1...

Piyaz Köfte

Piyaz Köftenin en meşhur yeri Antalya'dır. Her yiyen ballandırarak bahseder. Piyaz Köftesini tadan herkes Antalya'ya yolu düşen herkese tavsiye eder. Evde yapması da çok kolay bir tariftir. Piyaz Köfte iki aşamada olur. Köftesi ve...

Tahinli Kuru Fasulye Piyazı

Tahinli kuru fasulye piyazı, Türk mutfağının olmazsa olmazlarındandır. Sofraların vazgeçilmez yemeklerindendir. Çok lezzetli ve çok sağlıklı bir salatadır. Ana malzemesi kuru fasulyedir. Kuru fasulye haşlandıktan sonra gerekli ola...

Antalya Piyazı

Antalya piyazı, Antalya yöresine ait olan Antalya piyazı soğuk tüketilen bir meze çeşididir. Meze olarak limonlu ve soslu seviyorsanız bu Antalya piyazı tam size göre. Lokantalarda özel restoranlarda balıkların yanında et ve köfte...

Soğan Piyazı

Soğan piyazı: Etli yemeklerin veya ana yemeklerinin yanına alternatif olarak yapılan bir salata türüdür. Soğan piyazı kimi yerde soğan salatası olarak da bilinir. Soğan piyazı vitamin deposudur. Antibiyotik olarak bilinen soğan pi...

Kuru Fasulye Piyazı

Kuru fasulye piyazı, Ana yemeğin arkasından ikram edilebilecek enfes bir garnitürdür. Bir çok kişi meze olarak tüketse de aslında yemeklerin yanında ara soğuk olarak hazırlanan bir yiyecektir. Oldukça lezzetli ve pratik olan kuru...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

piyaz, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Aralık - 2017