piyaz.gen.tr
piyaz

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Piyaz Köfte

Piyaz Köftenin en meşhur yeri Antalya'dır. Her yiyen ballandırarak bahseder. Piyaz Köftesini tadan herkes Antalya'ya yolu düşen herkese tavsiye eder. Evde yapması da çok kolay bir tariftir. Piyaz Köfte iki aşamada olur. Köftesi ve piyazı ayrı ayrı yapılır.

Piyaz  Köfte İçin Gerekli Malzemeler:
  • 600 gram dana ve 400 gram yağlı kuzu eti iki sefer çekilmiş köftelik kıyma
  • 3 adet orta boy çok ince kıyılmış soğan
  • İnce kıyılmış yarım demet maydanoz
  • 1 su bardağından iki parmak az galeta unu
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Miktarı isteğe bağlı pul biber
  • 1,5 kaşığı kimyon ve toz kişniş
  • 3 yemek kaşığı zeytin yağı 
Piyaz  Köftenin Yapılışı:
 
Yukarıda yazan üç yemek kaşığı zeytin yağı hariç tüm malzemeleri bir kaba koyup kıvamı elastik olana kadar on beş yirmi dakika yoğurun. Yoğurma aşamasında yorulabilirsiniz dinlenerek yoğurmanızda fayda vardır. Yoğururken eğer avuç içinizde yağ tabakası oluşuyor ise harç yeterince yağlıdır. Eğer yok ise yağ tabakası üç yemek kaşığı zeytinyağını koyun ve yoğurmaya devam edin. Elastik kıvama gelince harcınız küçük boy mandalina büyüklüğünde yuvarlayın. Yuvarladığınız köfteleri üstlerinden bastırıp yassı şeklini verin.  Bu işlemden sonra tepside birbirine değmeyecek şekilde dizin.
Piyaz Köfte

. Sonra üzerini kapatın ve bir saat buzdolabında dinlendirin. Bir saat sonra fırınınızı ızgara modunda çalıştırıp köfteler kızarıp ve şişinceye kadar pişirin. Bu işlem tahminen yirmi beş dakikada olur. Köftelerin pişme işlemini fırında yapmak zorunda değilsiniz. Çok az zeytinyağı ile tavada da yapabilirsiniz.  Şekillendirdiğiniz köfteler çok geldi ise buzlukta saklayabilirsiniz. 

Piyaz İçin Gerekli Malzemeler:
  • 1 su bardağı kuru fasulye veya Bursa fasulyesi
  • 1 adet orta boy küp şeklinde doğranmış soğan
  • 1 adet domates 
  • Kıyılmış bir avuç maydanoz
  • Yarım su bardağı sızma zeytin yağı
  • 1 adet limonun suyu
  • 3 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı sumak
  • Kaya tuzu
Piyazın Yapılışı:

Kuru fasulyeleri bir gün öncesinden soğuk suda bekletiniz. Bu işlem kuru fasulyenin pişme süresini kısaltır. Düdüklü tencereye sıcak su koyarak otuz beş dakikada pişirin. Fakat bu süre fasulyenin cinsine göre pişme süresi azalabilir  yada artabilir. Haşlandıktan sonra süzüp soğuk su ile şoklatın. Bir kaba yarım su bardağı sızma zeytin yağı, 1 adet limon suyu, 3 yemek kaşığı sirke, 1 yemek kaşığı sumak ve kaya tuzunu koyun ve çırparak karıştırın. Kuru fasulyelerle sosu birleştirin. 

Afiyet olsun. 

Yayınlanma Tarihi : 08.04.2016 11:28:38

Piyaz Köfte Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Piyaz Köfte"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Piyaz Yemeği

Piyaz yemeği, birçoğumuzun adını duyduğu, belki de hiç yemediği piyaz; aslında yemek değil bir salata türüdür. Güneydoğu mutfağına ait olup, çoğu restoranda meze olarak sunulan piyaz yemeğinin ana malzemesi kuru fasulyedir. Daha ç...

Piyaz Tarifi Tahinli

Piyaz Tarifi Tahinli; Akdeniz mutfağının en popüler yemeklerinden biri olan tahinli piyaz, sofraların vazgeçilmezlerindendir. Çoğu kez denenmiş, mükemmel bir lezzeti olan bu piyaz çeşitinin, tarifi şu şekildedir.Piyaz Tarifi Tahin...

Kuru Fasülye Piyaz Tarifi

Kuru Fasulye Piyaz Tarifi, Türk mutfağında piyazın yeri çok başkadır. Özellikle Ege bölgesinde her sofranın baş tacıdır. Kuru fasulye piyazı mezeler arasında en çok sevilen ve tüketilen piyaz çeşitlerinden bir tanesidir. Sizlerde...

Nohutlu Piyaz Tarifi

Nohutlu piyaz tarifi, ana maddesi baklagiller familyasından olan nohut kullanılarak yapılmaktadır. Nohut sadece bir yıl büyüyen ve koyu renk siyahımsı tohumları olan ve tohumları toprağa ekilen bir bitkidir. Yaklaşık olarak boyu...

Tahinli Piyaz

Tahinli Piyaz, Antalya iline ait bir yiyecektir. Sofraların olmazsa olmazı olarak bilinir. Oldukça lezzetli ve yemeklerin kıymetlilerindendir. Akdeniz mutfağının en popüler soğuklarındandır. Tahinli Piyaz İçin Gerekli Malzemeler1...

Tahinli Kuru Fasulye Piyazı

Tahinli kuru fasulye piyazı, Türk mutfağının olmazsa olmazlarındandır. Sofraların vazgeçilmez yemeklerindendir. Çok lezzetli ve çok sağlıklı bir salatadır. Ana malzemesi kuru fasulyedir. Kuru fasulye haşlandıktan sonra gerekli ola...

Piyaz Köfte

Piyaz Köftenin en meşhur yeri Antalya'dır. Her yiyen ballandırarak bahseder. Piyaz Köftesini tadan herkes Antalya'ya yolu düşen herkese tavsiye eder. Evde yapması da çok kolay bir tariftir. Piyaz Köfte iki aşamada olur. Köftesi ve...

Antalya Piyazı

Antalya piyazı, Antalya yöresine ait olan Antalya piyazı soğuk tüketilen bir meze çeşididir. Meze olarak limonlu ve soslu seviyorsanız bu Antalya piyazı tam size göre. Lokantalarda özel restoranlarda balıkların yanında et ve köfte...

Soğan Piyazı

Soğan piyazı: Etli yemeklerin veya ana yemeklerinin yanına alternatif olarak yapılan bir salata türüdür. Soğan piyazı kimi yerde soğan salatası olarak da bilinir. Soğan piyazı vitamin deposudur. Antibiyotik olarak bilinen soğan pi...

Piyaz Çeşitleri

Piyaz çeşitleri, piyaz salata türlerinden biridir. Piyaz denildiği zaman akla ilk gelen malzeme kuru fasulye ya da yumurta olsa da farklı malzemelerle piyaz çeşitleri hazırlanabilir. Hazırlanan piyaz, limon, sirke, sıvıyağ, bahara...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

piyaz, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ekim - 2017