piyaz.gen.tr
piyaz

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Piyaz Nasıl Yapılır

Piyaz nasıl yapılır, lezzeti ile yemeye doyulamayan, kuru fasulye ile yapılan değişik bir salata tarifidir. Diğer salata tariflerinin yanı sıra piyaz kuru fasulye, yumurta ve siyah zeytin gibi farklı malzemeler ile yapılan bir tarif çeşididir. İçinde ki malzemelerin hafifi ve sağlıklı olmasından dolayı herkes gönül rahatlığı ile yiyebilir. Ayrıca tüm bu özelliklerinin yanı sıra yapımı ile de oldukça kolay ve pratik olduğu herkes kolaylıkla yapabilir. İşte bu kadar lezzeti ile muhteşem bir tada sahip olan, yapımı ile kolay ve görünümü ile iştahları kabartacak olan piyazın yapılışını beraber inceleyelim;

Piyaz nasıl yapılır, gerekli olan malzeme listesi;

  • 1 su bardağı kuru fasulye,
  • 1 adet kuru soğan,
  • 2 adet domates,
  • 2 adet sivri biber,
  • 1 adet yumurta,
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı,
  • 2 yemek kaşığı sirke,
  • 1 çay kaşığı kara biber,
  • 1 demet maydanoz,
  • 4 adet siyah zeytin,
  • 2 damla limon suyu,
  • Bir tutam pul biber ve tuz,

Piyaz nasıl yapılır; öncelikle kuru fasulyeler bir kabın içerisine konulur ve üzerini geçecek miktarda su eklenir. Bir ocağın üzerinde kaynamaya bırakılan kuru fasulye iyice yumuşayana kadar kaynatılır. Daha sonra süzülen kuru fasulyelerin üzerine bir miktar zeytinyağı ve sirke eklenerek bir köşede dinlenmeye bırakılır.

Piyaz Nasıl Yapılır

Diğer taraftan yumurta bir tencere içine alınarak bir miktar kaynatılır ve soyularak bir kabın içerisine alınır. Kuru soğanlar halka halka doğranarak bir kasenin içine alınır ve üzerine su eklenerek belli bir süre bu su içerisinde bekletilir. Daha sonra geniş bir kabın içerisine soyulan ve küp küp doğranan domatesler konulur. İnce ince doğranmış olan maydanoz ve sivri biberde aynı yöntemle doğrandıktan sonra domatesin olduğu kabın içerisine atılır. İyice karıştırılan malzemelerin içine daha önceden haşlanmış süzülmüş olan kuru fasulyeler de konularak karıştırılır. Ardından şerit halinde doğranmış olan haşlanmış yumurta ve suyu süzülen kuru soğanda eklenerek artık piyazın sosu hazırlanmaya başlanır. Bir kabın içerisine zeytin yağı, limon suyu, karabiber, pul biber ve tuz eklenerek iyice karıştırılarak sos hazırlanır. Tüm sebzelerin ve kuru fasulyenin karıştırıldığı kabın içinde ki harcın bir kısmı bir servis tabağının içine alınır ve düzgün şekilde dizilir. Üzerine bir miktar sos dökülür ve siyah zeytin dilimlenerek piyaz tabağınız süslenerek servis edilmeye hazır bir hale getirilir. İşte yapımı ile sizi yormayan sofralarını daha zengin ve lezzetli bir hale getirecek olan piyazın yapımı bu şekilde olmaktadır.

Afiyet olsun...

Yayınlanma Tarihi : 05.10.2016 12:11:54

Piyaz Nasıl Yapılır Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Piyaz Nasıl Yapılır"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Piyaz Yemeği

Piyaz yemeği, birçoğumuzun adını duyduğu, belki de hiç yemediği piyaz; aslında yemek değil bir salata türüdür. Güneydoğu mutfağına ait olup, çoğu restoranda meze olarak sunulan piyaz yemeğinin ana malzemesi kuru fasulyedir. Daha ç...

Piyaz Tarifi Tahinli

Piyaz Tarifi Tahinli; Akdeniz mutfağının en popüler yemeklerinden biri olan tahinli piyaz, sofraların vazgeçilmezlerindendir. Çoğu kez denenmiş, mükemmel bir lezzeti olan bu piyaz çeşitinin, tarifi şu şekildedir.Piyaz Tarifi Tahin...

Kuru Fasülye Piyaz Tarifi

Kuru Fasulye Piyaz Tarifi, Türk mutfağında piyazın yeri çok başkadır. Özellikle Ege bölgesinde her sofranın baş tacıdır. Kuru fasulye piyazı mezeler arasında en çok sevilen ve tüketilen piyaz çeşitlerinden bir tanesidir. Sizlerde...

Nohutlu Piyaz Tarifi

Nohutlu piyaz tarifi, ana maddesi baklagiller familyasından olan nohut kullanılarak yapılmaktadır. Nohut sadece bir yıl büyüyen ve koyu renk siyahımsı tohumları olan ve tohumları toprağa ekilen bir bitkidir. Yaklaşık olarak boyu...

Tahinli Piyaz

Tahinli Piyaz, Antalya iline ait bir yiyecektir. Sofraların olmazsa olmazı olarak bilinir. Oldukça lezzetli ve yemeklerin kıymetlilerindendir. Akdeniz mutfağının en popüler soğuklarındandır. Tahinli Piyaz İçin Gerekli Malzemeler1...

Tahinli Kuru Fasulye Piyazı

Tahinli kuru fasulye piyazı, Türk mutfağının olmazsa olmazlarındandır. Sofraların vazgeçilmez yemeklerindendir. Çok lezzetli ve çok sağlıklı bir salatadır. Ana malzemesi kuru fasulyedir. Kuru fasulye haşlandıktan sonra gerekli ola...

Piyaz Köfte

Piyaz Köftenin en meşhur yeri Antalya'dır. Her yiyen ballandırarak bahseder. Piyaz Köftesini tadan herkes Antalya'ya yolu düşen herkese tavsiye eder. Evde yapması da çok kolay bir tariftir. Piyaz Köfte iki aşamada olur. Köftesi ve...

Antalya Piyazı

Antalya piyazı, Antalya yöresine ait olan Antalya piyazı soğuk tüketilen bir meze çeşididir. Meze olarak limonlu ve soslu seviyorsanız bu Antalya piyazı tam size göre. Lokantalarda özel restoranlarda balıkların yanında et ve köfte...

Soğan Piyazı

Soğan piyazı: Etli yemeklerin veya ana yemeklerinin yanına alternatif olarak yapılan bir salata türüdür. Soğan piyazı kimi yerde soğan salatası olarak da bilinir. Soğan piyazı vitamin deposudur. Antibiyotik olarak bilinen soğan pi...

Piyaz Çeşitleri

Piyaz çeşitleri, piyaz salata türlerinden biridir. Piyaz denildiği zaman akla ilk gelen malzeme kuru fasulye ya da yumurta olsa da farklı malzemelerle piyaz çeşitleri hazırlanabilir. Hazırlanan piyaz, limon, sirke, sıvıyağ, bahara...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

piyaz, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ekim - 2017