piyaz.gen.tr
piyaz

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Piyaz Sosu

Piyaz sosu: Birçok yemeğin yanında veya meze olarak hazırlayabileceğimiz piyaz çeşitlerine çok lezzetli soslar hazırlayabiliriz. Piyaz özellikle ramazan aylarında vazgeçemeyeceğimiz bir lezzettir. Birçok piyaz çeşitti olduğu gibi birçok da piyaz sosu bulunmaktadır. Çeşitli piyaz sosları ile hazırladığımız piyazları çok daha lezzetli hale getirebiliriz. Aklınızda birçok piyaz tarifi var fakat nasıl bir sos ile daha lezzetli hale getireceğinizi bilmiyor iseniz doğru adrestesiniz. Şimdi sizlerle paylaştığım sos tarifiyle piyazlarınız emin olun çok daha lezzetli olacak. Denemenizi tavsiye ederim.

Piyaz sosu için gerekli malzemeler:
  • Bir Türk kahve fincanı zeytinyağı,
  • Yarım limon suyu,
  • Bir tatlı kaşığı tuz,
  • Bir diş sarımsak dilerseniz,
  • Bir tatlı kaşığı sumak,
  • Bir tatlı kaşığı kekik,
  • Bir çay kaşığı karabiber,
  • Bir yemek kaşığı elma sirkesi,
Not: bu malzemeler 6 kişilik piyaza hazırlanacak sos için geçerli malzemeler.
Piyaz Sosu

Siz yapmış olduğunuz piyaza göre sos miktarını azaltabilir veya çoğaltabilirsiniz.

Hazırlanışı: Küçük bir kaseye zeytinyağını limon suyunu, tuzu, kekiği, karabiberi, sumağı ve dövülmüş sarımsağı koyup karıştırıyoruz. Hazırladığımız herhangi bir piyazın üzerine gezdiriyoruz. Hazırlamış olduğumuz piyaz sosunu dilerseniz kuru fasulye, nohut, yumurta, barbunya ve daha birçok biraz çeşitlerinde kullanabilirsiniz. Dilerseniz kekik, karabiber ve sumak hariç diğer malzemelere iki yemek kaşığı tahin ekleyip patlıcan veya közlenmiş biber piyazında kullanabilirsiniz. Her iki şekilde denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum. Şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 08.04.2016 11:25:52

Piyaz Sosu Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Piyaz Sosu"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Piyaz Yemeği

Piyaz yemeği, birçoğumuzun adını duyduğu, belki de hiç yemediği piyaz; aslında yemek değil bir salata türüdür. Güneydoğu mutfağına ait olup, çoğu restoranda meze olarak sunulan piyaz yemeğinin ana malzemesi kuru fasulyedir. Daha ç...

Kuru Fasülye Piyaz Tarifi

Kuru Fasulye Piyaz Tarifi, Türk mutfağında piyazın yeri çok başkadır. Özellikle Ege bölgesinde her sofranın baş tacıdır. Kuru fasulye piyazı mezeler arasında en çok sevilen ve tüketilen piyaz çeşitlerinden bir tanesidir. Sizlerde...

Nohutlu Piyaz Tarifi

Nohutlu piyaz tarifi, ana maddesi baklagiller familyasından olan nohut kullanılarak yapılmaktadır. Nohut sadece bir yıl büyüyen ve koyu renk siyahımsı tohumları olan ve tohumları toprağa ekilen bir bitkidir. Yaklaşık olarak boyu...

Piyaz Tarifi Tahinli

Piyaz Tarifi Tahinli; Akdeniz mutfağının en popüler yemeklerinden biri olan tahinli piyaz, sofraların vazgeçilmezlerindendir. Çoğu kez denenmiş, mükemmel bir lezzeti olan bu piyaz çeşitinin, tarifi şu şekildedir.Piyaz Tarifi Tahin...

Tahinli Piyaz

Tahinli Piyaz, Antalya iline ait bir yiyecektir. Sofraların olmazsa olmazı olarak bilinir. Oldukça lezzetli ve yemeklerin kıymetlilerindendir. Akdeniz mutfağının en popüler soğuklarındandır. Tahinli Piyaz İçin Gerekli Malzemeler1...

Piyaz Köfte

Piyaz Köftenin en meşhur yeri Antalya'dır. Her yiyen ballandırarak bahseder. Piyaz Köftesini tadan herkes Antalya'ya yolu düşen herkese tavsiye eder. Evde yapması da çok kolay bir tariftir. Piyaz Köfte iki aşamada olur. Köftesi ve...

Tahinli Kuru Fasulye Piyazı

Tahinli kuru fasulye piyazı, Türk mutfağının olmazsa olmazlarındandır. Sofraların vazgeçilmez yemeklerindendir. Çok lezzetli ve çok sağlıklı bir salatadır. Ana malzemesi kuru fasulyedir. Kuru fasulye haşlandıktan sonra gerekli ola...

Antalya Piyazı

Antalya piyazı, Antalya yöresine ait olan Antalya piyazı soğuk tüketilen bir meze çeşididir. Meze olarak limonlu ve soslu seviyorsanız bu Antalya piyazı tam size göre. Lokantalarda özel restoranlarda balıkların yanında et ve köfte...

Soğan Piyazı

Soğan piyazı: Etli yemeklerin veya ana yemeklerinin yanına alternatif olarak yapılan bir salata türüdür. Soğan piyazı kimi yerde soğan salatası olarak da bilinir. Soğan piyazı vitamin deposudur. Antibiyotik olarak bilinen soğan pi...

Kuru Fasulye Piyazı

Kuru fasulye piyazı, Ana yemeğin arkasından ikram edilebilecek enfes bir garnitürdür. Bir çok kişi meze olarak tüketse de aslında yemeklerin yanında ara soğuk olarak hazırlanan bir yiyecektir. Oldukça lezzetli ve pratik olan kuru...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

piyaz, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Aralık - 2017