piyaz.gen.tr
piyaz

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Piyaz Yemeği

Piyaz yemeği, birçoğumuzun adını duyduğu, belki de hiç yemediği piyaz; aslında yemek değil bir salata türüdür. Güneydoğu mutfağına ait olup, çoğu restoranda meze olarak sunulan piyaz yemeğinin ana malzemesi kuru fasulyedir. Daha çok ızgara, köfte ve kebap gibi et yemeklerinin yanında salata olarak servis edilmektedir. Fakat doyuruculuğu ile bazıları için başlı başına bir yemek yerine geçebilir. Şahsen ben yanında ekstra bir yemek olmadan piyazla yetinebilenlerdenim. Bilhassa akşam yemeklerinde fazla kilo almaktan kaçınanlar için bir seçenek olabilir. Damak tadınıza göre içerisine; domates, zeytin, yumurta ekleyebilirsiniz. Hatta Antakya' da içine tahin bile eklediklerini duymuştum. Bu tamamen sizin tercihinize kalmıştır. Görselliği ile parmak ısırtan salatalarımız, sofralarımızın vazgeçilmezidir.

Piyaz yemeği malzemeleri:
  • 1 kâse kuru fasulye
  • 2 tane sivri biber
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2 tane domates
  • Yarım bağ maydanoz
  • 10 tane çekirdeği çıkarılmış zeytin
  • 2 adet iyi haşlanmış yumurta
Sosu için:
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı sumak
  • Pul biber
  • Limon suyu
Piyaz Yemeği Yapılışı:

Piyaz yapımının püf noktası; kuru fasulyenin güzel haşlanmış olmasıdır.
Piyaz Yemeği

Yani yumuşamış veya diri kalmış olmayacak. Tam kıvamında pişmiş olması gerekir. Soğanımızı ikiye kesip uzunlamasına ince ince piyazlık doğrayalım. Domates, biber ve maydanozlarımızı da salataya uygun büyüklükte doğrayın. Daha sonra zeytinleri ikiye bölün ve tüm malzemeleri pişmiş olan fasulyenizin üzerine ekleyip ezmeden harmanlayın. Hazırladığınız sosu da üzerine gezdirin. Son olarak haşlanmış yumurtaları halka halka dilimleyip üzerini süsleyin. İster yalnız başına ister salata olarak tüketebileceğiniz piyaz yemeğiniz hazır.

 Afiyet olsun...

Yayınlanma Tarihi : 05.10.2016 12:08:00

Piyaz Yemeği Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Piyaz Yemeği"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Piyaz Yemeği

Piyaz yemeği, birçoğumuzun adını duyduğu, belki de hiç yemediği piyaz; aslında yemek değil bir salata türüdür. Güneydoğu mutfağına ait olup, çoğu restoranda meze olarak sunulan piyaz yemeğinin ana malzemesi kuru fasulyedir. Daha ç...

Kuru Fasülye Piyaz Tarifi

Kuru Fasulye Piyaz Tarifi, Türk mutfağında piyazın yeri çok başkadır. Özellikle Ege bölgesinde her sofranın baş tacıdır. Kuru fasulye piyazı mezeler arasında en çok sevilen ve tüketilen piyaz çeşitlerinden bir tanesidir. Sizlerde...

Nohutlu Piyaz Tarifi

Nohutlu piyaz tarifi, ana maddesi baklagiller familyasından olan nohut kullanılarak yapılmaktadır. Nohut sadece bir yıl büyüyen ve koyu renk siyahımsı tohumları olan ve tohumları toprağa ekilen bir bitkidir. Yaklaşık olarak boyu...

Piyaz Tarifi Tahinli

Piyaz Tarifi Tahinli; Akdeniz mutfağının en popüler yemeklerinden biri olan tahinli piyaz, sofraların vazgeçilmezlerindendir. Çoğu kez denenmiş, mükemmel bir lezzeti olan bu piyaz çeşitinin, tarifi şu şekildedir.Piyaz Tarifi Tahin...

Tahinli Piyaz

Tahinli Piyaz, Antalya iline ait bir yiyecektir. Sofraların olmazsa olmazı olarak bilinir. Oldukça lezzetli ve yemeklerin kıymetlilerindendir. Akdeniz mutfağının en popüler soğuklarındandır. Tahinli Piyaz İçin Gerekli Malzemeler1...

Piyaz Köfte

Piyaz Köftenin en meşhur yeri Antalya'dır. Her yiyen ballandırarak bahseder. Piyaz Köftesini tadan herkes Antalya'ya yolu düşen herkese tavsiye eder. Evde yapması da çok kolay bir tariftir. Piyaz Köfte iki aşamada olur. Köftesi ve...

Tahinli Kuru Fasulye Piyazı

Tahinli kuru fasulye piyazı, Türk mutfağının olmazsa olmazlarındandır. Sofraların vazgeçilmez yemeklerindendir. Çok lezzetli ve çok sağlıklı bir salatadır. Ana malzemesi kuru fasulyedir. Kuru fasulye haşlandıktan sonra gerekli ola...

Antalya Piyazı

Antalya piyazı, Antalya yöresine ait olan Antalya piyazı soğuk tüketilen bir meze çeşididir. Meze olarak limonlu ve soslu seviyorsanız bu Antalya piyazı tam size göre. Lokantalarda özel restoranlarda balıkların yanında et ve köfte...

Soğan Piyazı

Soğan piyazı: Etli yemeklerin veya ana yemeklerinin yanına alternatif olarak yapılan bir salata türüdür. Soğan piyazı kimi yerde soğan salatası olarak da bilinir. Soğan piyazı vitamin deposudur. Antibiyotik olarak bilinen soğan pi...

Kuru Fasulye Piyazı

Kuru fasulye piyazı, Ana yemeğin arkasından ikram edilebilecek enfes bir garnitürdür. Bir çok kişi meze olarak tüketse de aslında yemeklerin yanında ara soğuk olarak hazırlanan bir yiyecektir. Oldukça lezzetli ve pratik olan kuru...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

piyaz, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Aralık - 2017