piyaz.gen.tr
piyaz

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Yumurtalı Piyaz

Yumurtalı Piyaz, kuşkusuz bir çoğumuzun severek yediği tarifler arasında yer alır. Özellikle köftenin yanında olmazsa olmazdır. Lezzetli bir yumurtalı piyaz yapmanın püf noktaları ve sırları vardır. Tarifimize geçmeden önce, bu püf noktaları bilirsek yumurtalı piyazımızın muhteşem olması kaçınılmazdır.

Yumurtalı Piyaz için gerekli olan malzemeler
  •  2 su bardağı kuru fasulye
  •  2 adet haşlanmış yumurta
  •  1 adet kuru soğan
  •  3-4 adet yeşil soğan
  •  Yarım demet maydanoz
  •  1-2 adet yeşil biber
  •  2 adet domates 
  •  yeteri kadar tuz, kırmızı pul biber
  •  Limon, zeytinyağı, arzu edilirse sirke
Üzerini süslemek için
  •  4-5 adet siyah zeytin
  •  Birkaç dal dereotu
Yumurtalı Piyaz yapılışı

Bütün malzemelerimiz hazır olduğuna göre artık yumurtalı piyazımızı yapmaya başlayabiliriz. Öncelikle yeşiliklerimizi güzelce yıkamamız gerekiyor.
Yumurtalı Piyaz

Yeşil yapraklı sebzeleri yıkamadan önce bir müddet sirkeli suda bekletirsek tarım atıklarından ve zirai ilaçlardan büyük ölçüde arındırmış oluruz. Fasulyelerimizi geniş bir kaba aktaralım. Temizlemiş olduğunuz maydanoz ve yeşil soğanları ince ince kıyıp kırmızı kuru soğanımızı yarım ay şeklinde ince ince doğruyoruz. Aynı şekilde yeşil biberlerimizi ve  domateslerimizi de küçük küçük doğrayıp fasulyemizin üzerine ekleyelim. Yumurtalı piyazımızın sosu  için bir kasede zeytinyağı, limon, sirke ve tuz çırpıklarak hazır hale getirilir. Hazırlanan sos yumurtalı piyazın üzerine dökülür ve fasulyeleri ezmemeye dikkat edilerek karıştırılır. Bütün malzemeler güzel bir servis tabağına alınır. Şimdi ise yumurtalı piyazımızı süsleme kısmına geçebiliriz.Haşlanmış yumurtaları soyalım ve dört eşit parçaya bölelim yumurtalı piyazımızın üzerine güzelce yerleştirelim. Yumurtalardan sonra arzu ettiğimiz kadar kırmızı pul biberi üzerine atabiliriz. Sunumumuzun daha iştah açıcı görünmesi için üzerine siyah zeytin taneleri ve kıyılmış dereotu ekleyebiliriz yumurtalı piyazımız afiyetle yenmeye hazır.


Yayınlanma Tarihi : 03.10.2016 13:53:12

Yumurtalı Piyaz Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Yumurtalı Piyaz"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Piyaz Yemeği

Piyaz yemeği, birçoğumuzun adını duyduğu, belki de hiç yemediği piyaz; aslında yemek değil bir salata türüdür. Güneydoğu mutfağına ait olup, çoğu restoranda meze olarak sunulan piyaz yemeğinin ana malzemesi kuru fasulyedir. Daha ç...

Kuru Fasülye Piyaz Tarifi

Kuru Fasulye Piyaz Tarifi, Türk mutfağında piyazın yeri çok başkadır. Özellikle Ege bölgesinde her sofranın baş tacıdır. Kuru fasulye piyazı mezeler arasında en çok sevilen ve tüketilen piyaz çeşitlerinden bir tanesidir. Sizlerde...

Nohutlu Piyaz Tarifi

Nohutlu piyaz tarifi, ana maddesi baklagiller familyasından olan nohut kullanılarak yapılmaktadır. Nohut sadece bir yıl büyüyen ve koyu renk siyahımsı tohumları olan ve tohumları toprağa ekilen bir bitkidir. Yaklaşık olarak boyu...

Piyaz Tarifi Tahinli

Piyaz Tarifi Tahinli; Akdeniz mutfağının en popüler yemeklerinden biri olan tahinli piyaz, sofraların vazgeçilmezlerindendir. Çoğu kez denenmiş, mükemmel bir lezzeti olan bu piyaz çeşitinin, tarifi şu şekildedir.Piyaz Tarifi Tahin...

Tahinli Piyaz

Tahinli Piyaz, Antalya iline ait bir yiyecektir. Sofraların olmazsa olmazı olarak bilinir. Oldukça lezzetli ve yemeklerin kıymetlilerindendir. Akdeniz mutfağının en popüler soğuklarındandır. Tahinli Piyaz İçin Gerekli Malzemeler1...

Piyaz Köfte

Piyaz Köftenin en meşhur yeri Antalya'dır. Her yiyen ballandırarak bahseder. Piyaz Köftesini tadan herkes Antalya'ya yolu düşen herkese tavsiye eder. Evde yapması da çok kolay bir tariftir. Piyaz Köfte iki aşamada olur. Köftesi ve...

Tahinli Kuru Fasulye Piyazı

Tahinli kuru fasulye piyazı, Türk mutfağının olmazsa olmazlarındandır. Sofraların vazgeçilmez yemeklerindendir. Çok lezzetli ve çok sağlıklı bir salatadır. Ana malzemesi kuru fasulyedir. Kuru fasulye haşlandıktan sonra gerekli ola...

Antalya Piyazı

Antalya piyazı, Antalya yöresine ait olan Antalya piyazı soğuk tüketilen bir meze çeşididir. Meze olarak limonlu ve soslu seviyorsanız bu Antalya piyazı tam size göre. Lokantalarda özel restoranlarda balıkların yanında et ve köfte...

Soğan Piyazı

Soğan piyazı: Etli yemeklerin veya ana yemeklerinin yanına alternatif olarak yapılan bir salata türüdür. Soğan piyazı kimi yerde soğan salatası olarak da bilinir. Soğan piyazı vitamin deposudur. Antibiyotik olarak bilinen soğan pi...

Kuru Fasulye Piyazı

Kuru fasulye piyazı, Ana yemeğin arkasından ikram edilebilecek enfes bir garnitürdür. Bir çok kişi meze olarak tüketse de aslında yemeklerin yanında ara soğuk olarak hazırlanan bir yiyecektir. Oldukça lezzetli ve pratik olan kuru...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

piyaz, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Aralık - 2017