piyaz.gen.tr
piyaz

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Patates Piyazı

Patates piyazı, Bir çeşit salata olup bir çok yemeğin yanında veya bir kase çorbanın yanına yakışan bir lezzettir. Patates piyazı oldukça kolay ve lezzetlidir. Bir çok kişi hazırlayıp beş çaylarında veya altın günlerinde bile ikram etmektedir. Patates piyazını sevmeyen bir tek kişi yoktur sanırım özellikle ramazan ayında masaların olmazsa olmazlarındandır. Patates piyazı hazırlamak için öncelikle patatesleri haşlayıp doğranmaktadır. Fakat bazı kişiler közlenmiş patatesten de piyaz yapmaktadırlar. Sizlerle paylaşmış olduğum patates piyazı tarifini babama ait bir tariftir. Her ramazanda haftanın yaklaşık her günü piyaz yapardı bazen fasulye bazen nohut çoğunlukla da patates piyazı olurdu masamızda. Canım babamın tarifi patates piyazını denemenizi tavsiye ediyorum beğeneceğinizi umuyorum.

Patates piyazı için gerekli malzemeler:
  • 5 adet iri patates,
  • 2 adet kuru soğan,
  • 1 demet taze nane,
  • 1 demet maydanoz,
  • 1 tatlı kaşığı pul biber,
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • 1 çay kaşığı karabiber,
  • Dilerseniz bir tatlı kaşığı sumak,
  • 2 adet haşlanmış yumurta,
  • 1 adet limon suyu,
  • 1  fincan zeytin yağ,
Hazırlanışı: Öncelikle patatesleri derin bir tencereye koyup haşlatıyoruz çabucak haşlanmasını istiyor iseniz yıkadığınız patatesleri ortadan ikiye ayırıp batası su koyarak haşlayabilirsiniz.
Patates Piyazı

Daha sonra ayrı bir yerde iki adet yumurtayı haşlıyoruz. Patatesler haşlanırken biz taze nane, maydanoz ve kuru soğanı doğrayayım. Dilerseniz kuru soğanı ince söğüş şeklinde doğrayıp tuz ile ovalayabilir ve yıkayabilirsiniz bu şekilde soğanın sası kokusu ve gazını almış olursunuz. Ayrı bir kasede bir adet limon suyu, tuz, karabiber, pul biber, sumak ve zeytin yağını koyup karıştırıyoruz. Haşlanan patateslerin suyunu süzüp kabuklarını soyuyoruz. Bir müddet beklettikten sonra dilediğiniz büyüklükte doğraya bilirsiniz. Sıcak sıcak doğrar iseniz patatesler dağıla bilir. Doğradığımız patatesleri derin bir kaseye alıp içerisine doğradığımız diğer malzemeleri ekliyoruz. Bütün malzemeleri bir kere harmanlayıp servis tabağına alıyoruz. Daha sonra hazırladığımız sosu patates piyazının üzerine her yerine eşit miktarda gezdiriyoruz. Son olarak ta haşlattığımız yumurtaları halka halka dilimleyip piyazın üzerine diziyoruz. Maydanoz ve yumurta ile süslediğimiz patates piyazımız hazır afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 08.04.2016 11:28:22

Patates Piyazı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Patates Piyazı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Piyaz Yemeği

Piyaz yemeği, birçoğumuzun adını duyduğu, belki de hiç yemediği piyaz; aslında yemek değil bir salata türüdür. Güneydoğu mutfağına ait olup, çoğu restoranda meze olarak sunulan piyaz yemeğinin ana malzemesi kuru fasulyedir. Daha ç...

Kuru Fasülye Piyaz Tarifi

Kuru Fasulye Piyaz Tarifi, Türk mutfağında piyazın yeri çok başkadır. Özellikle Ege bölgesinde her sofranın baş tacıdır. Kuru fasulye piyazı mezeler arasında en çok sevilen ve tüketilen piyaz çeşitlerinden bir tanesidir. Sizlerde...

Nohutlu Piyaz Tarifi

Nohutlu piyaz tarifi, ana maddesi baklagiller familyasından olan nohut kullanılarak yapılmaktadır. Nohut sadece bir yıl büyüyen ve koyu renk siyahımsı tohumları olan ve tohumları toprağa ekilen bir bitkidir. Yaklaşık olarak boyu...

Piyaz Tarifi Tahinli

Piyaz Tarifi Tahinli; Akdeniz mutfağının en popüler yemeklerinden biri olan tahinli piyaz, sofraların vazgeçilmezlerindendir. Çoğu kez denenmiş, mükemmel bir lezzeti olan bu piyaz çeşitinin, tarifi şu şekildedir.Piyaz Tarifi Tahin...

Tahinli Piyaz

Tahinli Piyaz, Antalya iline ait bir yiyecektir. Sofraların olmazsa olmazı olarak bilinir. Oldukça lezzetli ve yemeklerin kıymetlilerindendir. Akdeniz mutfağının en popüler soğuklarındandır. Tahinli Piyaz İçin Gerekli Malzemeler1...

Piyaz Köfte

Piyaz Köftenin en meşhur yeri Antalya'dır. Her yiyen ballandırarak bahseder. Piyaz Köftesini tadan herkes Antalya'ya yolu düşen herkese tavsiye eder. Evde yapması da çok kolay bir tariftir. Piyaz Köfte iki aşamada olur. Köftesi ve...

Tahinli Kuru Fasulye Piyazı

Tahinli kuru fasulye piyazı, Türk mutfağının olmazsa olmazlarındandır. Sofraların vazgeçilmez yemeklerindendir. Çok lezzetli ve çok sağlıklı bir salatadır. Ana malzemesi kuru fasulyedir. Kuru fasulye haşlandıktan sonra gerekli ola...

Antalya Piyazı

Antalya piyazı, Antalya yöresine ait olan Antalya piyazı soğuk tüketilen bir meze çeşididir. Meze olarak limonlu ve soslu seviyorsanız bu Antalya piyazı tam size göre. Lokantalarda özel restoranlarda balıkların yanında et ve köfte...

Soğan Piyazı

Soğan piyazı: Etli yemeklerin veya ana yemeklerinin yanına alternatif olarak yapılan bir salata türüdür. Soğan piyazı kimi yerde soğan salatası olarak da bilinir. Soğan piyazı vitamin deposudur. Antibiyotik olarak bilinen soğan pi...

Kuru Fasulye Piyazı

Kuru fasulye piyazı, Ana yemeğin arkasından ikram edilebilecek enfes bir garnitürdür. Bir çok kişi meze olarak tüketse de aslında yemeklerin yanında ara soğuk olarak hazırlanan bir yiyecektir. Oldukça lezzetli ve pratik olan kuru...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

piyaz, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Aralık - 2017