Köfte Piyaz Köfte piyaz, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir ve köfte ile piyazın mükemmel uyumunu sunar. Kolaylıkla herkes tarafından hazırlanabilen bu tarifi sizlere ısrarla tavsiye ediyoruz. Lezzetli bir ziyafetten mahrum kalmamak için, akşamdan fasulyenizi ıslatmaya bırakarak işe başlayabilirsiniz. Köfte Piyaz İçin Gerekli Malzemeler Köftesi İçin
Köfte Nasıl Yapılır? Köfte piyaz yemeğimizin köftesini hazırlamak için ilk olarak yoğurma kabına yarım kg köftelik kıymayı alarak başlayalım. Soğan ve sarımsakların kabuklarını soyduktan sonra, kıymanın üzerine ince rendeleyelim. Ardından köfte harcının üzerine yumurtayı kırıp, galeta unu ilave edelim. Daha sonra köfte harcımızı lezzetlendirmek için kimyon, kırmızı pul biber, karabiber, yenibahar, ince kıyılmış maydanoz ve yeteri kadar tuz ekleyerek iyice yoğuralım. İyice yoğrularak kıvam alan köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alarak avuç içinde yuvarlayıp, üzerine bastırarak oval köfteler hazırlayalım. Köfteleri bir kabın içine yan yana dizerek, daha sonra kızartmak üzere bir kenarda beklemeye bırakalım. Piyaz İçin Gerekli Malzemeler
Köfte Piyaz Sosu İçin
Köfte Piyaz ve Sosu Nasıl Yapılır? Köfte piyazın piyazını hazırlamak için ilk olarak kuru fasulyeleri akşamdan ıslatarak, sabah ıslama suyunu döküp üzerine yeniden su ilave ederek fasulyeler yumuşayıncaya kadar haşlayalım. Haşlama suyunu süzdürüp uygun bir servis tabağına yerleştirelim. Haşlanmış fasulyeleri ezerek püre haline getirelim. Ardından ezilmiş fasulyenin üzerine tahin, dövülmüş sarımsak, sıvı yağ, limon suyu, üzüm sirkesi, yeteri kadar tuz ve su ekleyerek piyaz sosumuzu iyice çırparak hazırlayalım. Sosumuz hazır hale geldikten sonra, piyaz için katı haşlanmış yumurtaların kabuklarını soyarak düzgün bir şekilde dilimleyelim. Yeşil soğanları temizleyip yıkadıktan sonra piyazlık doğrayalım. Maydanozu ince ince kıyıp, domatesleri dilimleyip sivri biberleri doğrayarak tüm doğrama işlemlerini tamamlayalım. Ardından servis tabağındaki haşlanmış fasulyelerin üzerine doğranmış malzemeleri ekleyip, kırmızı pul biber ve karabiber ilave ederek tahinli sosu fasulye piyazının üzerine gezdirelim. Hazır hale gelen piyazı, içerisindeki malzemeleri zedelemeden hafifçe harmanlayarak hazırlayalım. Piyazımız hazır hale geldikten sonra, önceden hazırladığımız köfteleri kızdırılmış sıvı yağ içinde kızartalım. Köfte piyazı servise sunalım. Afiyet olsun. |